Klapparna som går hem allra bäst

Nu när julen börjar närma sig har jag satt mig ner och funderat på vad årets julklappar skall bli för något. Jag har sedan flera år tillbaka valt att tillverka egna julklappar att ge bort vilket faktiskt har varit väldigt uppskattat av mottagaren. Förra året gjorde jag en massa Ljusstakar i smide vilket vart super roligt. I år jag nog tänkt att göra egna överlevnadsarmband att ge bort som klappar.

Överlevnadsarmband av paracord som lyser i mörkret

Överlevnadsarmband görs av en så kallad fallskärmslina, eller paracord som det ju faktiskt heter. Har sett att det går att köpa paracord som metervara och det är ju hur bra som helst. Tänker mig rätt basic i färgvalet för att det skall passa alla, men läste även att det finns paracord som lyser i mörkret så min tanke är att kombinera dessa två för att få en snygg och bra effekt. Den här typen av tråd är mycket stark och praktisk och finns att köpa i massor av färger och flertalet tjocklekar, själv kommer jag välja den smalare varianten på 2 mm.

Mängder av möjligheter med paracord

Vill man inte tillverka överlevnadsarmband går det att använda paracord till massa roliga saker. Bland annat kan man göra egna nyckelringar och hundhalsband. Det är ju en super bra julklapp till hundägaren att få ett egentillverkat halsband till hunden med glow in the dark effekt som passar utmärkt ute nu när den mörka årstiden är här. Vill man ha fler tips eller guider på hur man gör dessa smycken finns det massvis av bra information, tips och guider att söka fram på internet och som man kan ta del av. Har du inte gett bort egentillverkade julklappar förut så är det ett väldigt hett tips från mig att testa detta, lovar att det kommer bli en riktig hit bland nära och kära på julafton.